5 tipp a tökéletes szín kiválasztásához

Íme az 5 tuti tippünk:

1. TIPP: Inspirálódj!

Ez az első és egyben legfontosabb lépés! Nézz szét webshopunkon (www.huhome.hu), ahol rengeteg képet, ötletet találsz. Az inspirációinkból is olvasgathatsz a sok tippünk, segítségünk között.

2. TIPP: Mérd fel a helyszínt!

Nézz körbe a helyiségben, ahova szánod a berendezési tárgyad és szedd össze a domináns színeket. Egy erős szín mellé ne válassz egy újabb erőset, inkább egy visszafogottabbat, így jól kiegészítik egymást. Fontos az is, hogy ne egy színből tevődjön össze például a nappalid. Ha minden egyszínű, akkor nagyon unalmassá válik a szoba hangulata.

3. TIPP: Színek jelentése...

A színek jelentését sem árt figyelembe venni. Nagyban befolyásolja hangulatunkat a szoba, illetve a berendezési tárgyak színe. Minél visszafogottabb egy szín annál elegánsabb, nyugodtabb, szelídebb a szoba hangulata. Ezzel ellentétben az erősebb színek energikusabb, merészebb, erőteljesebb hangulatot árasztanak magukból. Tehát a domináns szín nem árt, ha a személyiségedhez is passzol.

4. TIPP: Próbáld ki, hogyan mutatna!

Fogj egy színmintát és nézd össze a berendezésed színeivel. Ha tetszik amit látsz, akkor valószínűleg ebben a színben tetszeni fog a választott termék. 

5. TIPP: Legyél megfontolt!

Nagy rajóngói lettünk az internetes vásárlásnak ebben a modern, rohanó világban. Sokkal egyszerűbb pár kattintással elintézni az általában órákon át tartó nézelődést, vacillálást. Sajnos a színek a megjelenítő monitor színhelyessége miatt a valóságtól eltérően jelennek meg. Ebből adódóan a rendelt termék valós színe minimálisan eltérő lehet. Ezt vedd figyelembe rendeléskor!